JENNA

Hei,

Olen Jenna Rautionaho, 22-vuotias kauppatieteiden ja yhteiskuntatieteiden ylioppilas ja innokas opiskelijavaikuttaja Suomen Turusta. Minulle tärkeitä arvoja ovat sivistys, kansainvälisyys, mahdollisuuksien tasa-arvo, inhimillisyys, yksilönvapaus ja vastuu itsestä, yhteiskunnasta ja toisistamme. Kannan huolta ympäristöstä, ihmisten jaksamisesta ja kestävästä tulevaisuudesta. Vapaa-ajalla olen mukana eri järjestöissä ja vietän aikaa kavereiden kanssa. Minut voi bongata myös lenkkeilemästä joen varresta tai jalkapallokentältä.

Mukaan politiikkaan

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnastamme ja ympärillämme olevista ilmiöistä. Peruskoulun ajan olen ollut mukana erilaisissa projekteissa. Kuitenkin vasta vuonna 2018 liityin Eurooppanuoriin EU-asioiden kiinnostuksen myötä, ja sitä kautta kaverini innostivat minut lähtemään mukaan politiikkaan. Vaikuttamisen tielle olen sitten jäänyt. Intoni yhteiskunnallisia asioita ja vaikuttamista kohtaa on kasvanut koko ajan. 

Opinnot

Valmistuin ylioppilaaksi Helsingin Ressun lukiosta vuonna 2018. Seuraavana vuonna aloitin opinnot Turun kauppakorkeakoulussa. Pääaineena opiskelen yritysjuridiikka. Talousasioiden lisäksi halusin laajentaa ymmärrystäni yhteiskunnallisista teemoista ja siksi aloitin syksyllä 2021 valtio-opin opinnot Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa. Opintojen ohella työskentelen turvallisuustehtävissä ilmailualalla.

Heti opintojen alussa minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä ehdolle Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYYn) edustajistovaaleihin. Turussa 2 kuukautta asuneena, keräsin  itseni yllätykseksi tarvittavat äänet, ja pääsin edustajiston jäseneksi. Sain myös luottamuksen toimia ryhmämme vararyhmäpuheenjohtajana. Edustajistossa edistin vuoden ajan muun muassa järkevää taloudenhoitoa, opintojen joustavuutta ja ympäristövastuuta.

Nyt

Tänä vuonna toimin Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYYn) hallituksessa. Hallituksessa vastuusektoreinani on koulutuspolitiikka, työelämäasiat, yrityssuhteet ja Turun Eurooppa-foorumi. Lisäksi vaikutan Kokoomusnuorten talouspolitiikan verkoston varapuheenjohtajana, Turun Kokoomuksen Nuorten puheenjohtajana ja Akavan opiskelijoiden valtuuskunnassa. Kuntavaaleissa tulin valituksi Turun kaupunginvaltuuston varavaltuutetuksi ja Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan jäseneksi. Kurkkaa myös mun CV

Tulevaisuudessa

Tulevaisuudessa haluan olla rakentamassa entistä parempaa yhteiskuntaa meille kaikille. Uskon, että koulutus ja tutkimus ovat ratkaisuja moniin ongelmiin ja siksi haluan tehdä työtä joustavien koulutuspolkujen, jatkuvan oppimisen, kansainvälisen yhteistyön ja toimivamman eurooppalaisen koulutusjärjestelmän puolesta. 

Eurooppa-foorumin kuvaaja @Jaska Poikonen